Continental 2017 / Solidarnost


Dodatna objašnjenja

Tabela i plasman timova

Rang lista timova sastoji se iz liste svih prijavljenih ekipa koje su ostvarile pravo učešća u ligi. Timovi se rangiraju na bazi učinka sa mečeva lige. Osnov za rangiranje timova je ukupan broj osvojenih bodova, opadajućim redosledom tj. od tima sa najviše osvojenih bodova ka timu sa najmanje bodova. U slučaju jednakog broja osvojenih bodova, naredni kriterijum za rangiranje ekipa je prosek srušenih pinova.

Na rang listi timova dostupni su podaci o nazivu ekipe, broju odigranih, dobijenih, nerešenih i izgubljenih mečeva, odnosu dobijenih i izgubljenih meč poena, ukupnom broju srušenih pinova, proseku srušenih pinova i ukupnom broju osvojenih bodova. Naziv ekipe je linkovan stranicom profila ekipe.

Rang lista timova odnosi se isključivo na regularni deo takmičenja (sve ekipe igraju po 4 meča). Po završetku regularnog dela najboljih 16 ekipa ostvaruje plasman na završni turnir eliminacionog tipa. Parovi eliminacionih rundi naknadno će biti objavljeni i predstavljeni na sajtu.

Rang lista igrača

Rang lista igrača sadrži listu svih igrača koji su ostvarili učešće na mečevima lige. Igrači su rangirani na osnovu svog ukupnog učinka, od prvog do poslednjeg odigranog meča. Osnov za rangiranje igrača je prosek srušenih pinova (ukupan broj srušenih pinova podeljen brojem odigranih mečeva), od najvišeg proseka ka najnižem. U slučaju jednakog proseka pinova među igračima, naredni kriterijumi za rangiranje su veći broj odigranih mečeva i broj pobeda.

Na rang listi dostupni su podaci o imenu i prezimenu igrača, nazivu ekipe kojoj pripada, broju odigranih, dobijenih, nerešenih i izgubljenih mečeva i proseku srušenih pinova. Imena igrača i ekipa su linkovana stranicama njihovih profila.

Rezultati i kalendar takmičenja

Liga se održava u skladu sa organizacijom smenskog rada u Contitech Fluid Serbia i utvrđena je terminima i rasporedom odigravanja. Svaki meč određenog kola uz nazive obe ekipe sadrži i podatak o datumu odigravanja i terminu meča. Kod odigranih mečeva lige dostupan je rezultat uz link ka detaljima tog meča.

U regularnom delu takmičenja svaka ekipa igra po 4 meča, uvek na različitoj stazi i uz jednak broj mečeva na parnim i neparnim stazama (2+2, osim u slučajevima odloženih mečeva kada se koriste prve slobodne staze).

Najbolji rezultati (TOP 20)

Najboljih 20 rezultata lige dostupni su za igrače u dve odvojene kategorije. Najbolje bacanje (max.game) odnosi se isključivo na najbolji rezultat igrača. Na listama najboljih rezultata nije moguće ponavljanje istog igrača u okviru iste liste.

Profil ekipe

Svaka od prijavljenih ekipa poseduje profil (stranicu) u kojem su dostupne informacije o kompletnom učinku u prethodnom delu sezone/lige. Pored osnovnih podataka o učešću i ekipnom učinku u ligi, dostupne su i detaljne informacije o registrovanim igračima, rasporedu mečeva i rezultatima.

Profil igrača

Svaki učesnik lige poseduje svoj profil (stranicu) u kojem su dostupne informacije o njegom kompletnom učinku u prethodnom delu sezone/lige. Pored osnovnih podataka o učešću i učinku u ligi, dostupne su i detaljne informacije o svakom pojedinačnom odigranom meču. Pri samom dnu stranice nalazi se timski učinak ekipe kojoj igrač pripada.
Kako liga bude odmicala a igrač ostvarivao nova učešća kroz mečeve lige, profil igrača će se razvijati i dopunjavati novim mečevima a ukupan učinak igrača će se menjati u zavisnosti od ostvarenih rezultata.

Detalji odigranog meča

Stranica o detaljima odigranog meča prvenstveno služi za prikaz kompletiranog zapisnika sa meča lige između dva tima. Pored samog zapisnika dostupni su podaci o statistici meča i dosadašnjeg dela sezone/lige, raspored odigravanja uz rezultate prethodno odigranih mečeva i trenutni plasman timova.

Važna obaveštenja

U delu namenjenom obaveštenjima biće objavljene sve bitne informacije vezana za takmičenje. Stranica se ažurira svakom napravljenom izmenom i omogućava praćenje svih dešavanja u okviru lige. Osim informacija o odigranim i odloženim mečevima biće dostupan i žreb nokaut faze takmičenja, kao i svaki drugi update koji se odnosi na sadržaj stranica lige.

BowlingLeague v2.1
Publisher: Dragomir Blackwaltz / Terminus Security
Technical implementation and support: Terminus Security
Contact: radioactivesound(at)gmail(dot)com