Jumanji Liga 2016-2017


Jumanji Liga, sezona 2016/2017

Sistem takmičenja

       Prijavljeni timovi takmiče se međusobno po sistemu svako protiv svakog, u tri navrata. Broj kola u sezoni iznosi 27 i neće biti odigravanja mečeva playoff-a. Zbog neparnog broja prijavljenih timova po jedna ekipa biće slobodna u svakom kolu. Svi mečevi lige biće održani ponedeljkom od 20h.

       Meč između dve ekipe se igra na 2 staze, jedna pored druge. U jednom meču se igraju tri seta a igrači se međusobno takmiče po unapred određenom sistemu. Pobeda u duelu sa protivničkim igračem nosi 2 boda, remijem oba igrača osvajaju po 1 bod. Ekipa koja je unutar seta skupi više bodova osvaja taj set sa 2 boda dok u slučaju jednakog broja bodova obe ekipe osvajaju po bod za odigrani set. Osvojeni bodovi za svaki od tri seta se sabiraju i ulaze direktno u konačan rezultat meča a ekipa koja po završetku meča skupi više srušenih pinova osvaja dodatna 2 boda. Max. broj osvojenih bodova po meču je 8 (2boda x 3seta + 2boda za pinove).

Max. broj prijavljenih takmičara po ekipi je 8.
Na mečevima lige svaka ekipa nastupa sa max. 4 igrača + max. 2 eventualne rezerve.
Mečevima se ne mora pristupiti sa tačnim brojem igrača, u slučaju nedolaska jednog od igrača upražnjeno mesto popunjava BLIND tj. rezultat od 140 srušenih pinova po partiji. BLIND ne podleže sistemu hendikepa tj. iznosi fiksno 140 pinova. Max. broj BLIND igrača po meču i po jednoj ekipi je 2.

Hendikep

       Hendikep predstavlja extra poene koje igrači dobijaju na osnovu ostvarenih rezultata. Hendikep se određuje u odnosu na ostvareni prosek srušenih pinova i ponaosob za svako naredno kolo. Sistem je vrlo jednostavan, što je manji prosek srušenih pinova to je hendikep veći, što je prosek pinova veći to je hendikep manji.

       Baza hendikepa će tokom čitave sezone biti 160 srušenih pinova i neće se menjati, kao ni procenat hendikepa koji će biti fiksno 70%. Igrači koji tokom takmičenja steknu prosek srušenih pinova veći od 160 neće dobijati hendikep dok će igrači ispod proseka 160 ostvariti hendikep u vidu extra poena.

       Sistem hendikepa je 160/70%, što znači da se od 160 poena oduzima prosek pinova igrača i za taj iznos se obračunava 70%. Prosek pinova je ukupan broj srušenih pinova tokom čitavog takmičenja podeljen sa brojem odigranih setova. Maksimalan hendikep je 20 pinova.

Nagrade za tri najbolje ekipe

1. mesto: 15.000 din
2. mesto: 10.000 din
3. mesto: 5.000 din      Vaš Jumanji Bowling Centar